U trendu

Olujno nevreme protutnjalo kroz Srbiju i napravilo haos

Olujno nevreme pogodilo je Beograd i više gradova u Srbiji, a u Novom Pazaru padao je grad veličine oraha.

Posle letnjih 35 stepeni koliko je juče bilo u Srbiji, sinoć je stiglo nevreme i spustilo temeraturu za više od 10 stepeni.

Oblaci su se premeštali sa juga ka severu donoseći jak vetar koji je na trenutke bio i olujne jačine, preneo je RTS.

Oko 19 časova nevreme je zahvatilo pojedine delove Beograda, pa i centar prestonice, a temperatura je za samo jedan sat pala za čak deset stepeni – sa 29 na samo 19 stepeni Celzijusa.

Oluja je oštetila više stabala, a zbog pada kontaktne mreže prekinut je saobraćaj u beogradskom železničkom čvoru..

U Kragujevcu je sinoć oluja naprasno počela, a vetar je toliko snažno duvao da su se ljudi odmah sklonili sa ulica, preneo je „Blic“.

Vetar koji je protutnjao Nišom oko 19.30 časova, iznenadio je i ugostitelje u centru grada, pa su tako suncobrani iz kafića završili na stazama za pešake.

U Smederevskoj Palanci, Kruševcu i Loznici vetar je dostizao brzinu od 80 kilometara na sat, a u Paraćinu ima oštećenih krovova i fasada.

U Prokuplju je vetar ogromne jačine lomio drveće, a saobraćaj je bio gotovo nemoguć, preneo je „Telegraf“.

Nevreme je počelo i nadomak Beograda, u naselju Ugrinovci, gde je prema rečima čitalaca ovog lista, na ulicama ima vode do kolena.

U Novom Pazaru situacija nije bila ništa bolja. Veliki pljusak pogodio je i ovaj grad, a meštani su trčali po ulicama kako bi našli neki zaklon od grada koji je počeo da pada oko 20 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.