U trendu

Opština Čajetina dodelila priznanja najboljim učenicima

Opština Čajetina svake godine povodom Dana opštine nagradjuje vukovce i djake generacije u osnovnoj i srednjoj školi, a od ove godine priznanja će primati i učesnici na republičkim školskim takmičenjima, saopšteno je danas iz te opštine.

„To su deca koja svojim radom i postignutim rezultatima promovišu i svoju opštinu, a smatram da bi sve opštine i kompletno društvo trebali veću pažnju da posvetimo ovoj nadarenoj i pre svega vrednoj deci“, izjavio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

On je tim najtalentovanijim i najvrednijim čajetinskim učenicima dodelio po 30.000 dinara iz opštinskog budžeta.

Direktorka osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini Milka Vasiljević je zahvalila u ime svih učenika i nastavnika koji su, kako je naglasila, dali izuzetan doprinos da ova vredna deca iskažu svoj talenat.

„Sada u kolektivu imamo učenicu iz Rusije, a imali smo i učenika sa Kube, koji nije govorio srpski, i presrećna sam da su se odlično uklopili u našu sredinu“, istakla je Vasiljević.

Na priznanju se u ime nagradjenih učenika zahvalio učenik šestog razreda osnovne škole na Zlatiboru Petar Lekić, koji je na republičkom takmičenju iz fizike osvojio drugo mesto.

„Ovo priznanje mi mnogo znači, jer ono potvrdjuje da je neko primetio naša trud i rad tokom ove školske godine“, rekao je on.

Povodom Dna opštine Čajetina, koji se sutra obeležava, porodica Perišić sa Zlatibora darivala je modernu fontanu građanima Čajetine i svim posetiocima Zlatibora.

„Svedoci mo da je nekadašnje zadužbinarstvo danas u Srbiji skoro potpuno zamrlo“, rekao je  Stamatović koji je zahvalio Srđanu Perišiću i njegovoj porodici na donaciji svom mestu.

Perišić je rekao da su on i njegova porodica „sa zadovoljstvom uložili svaki dinar u ovu fontanu i da je ugrađena oprema najvišeg kvaliteta“.

„Zahvalio bih predsedniku Stamatoviću, vizionaru našeg kraja, što je prihvatio ideju da se ova donacija realizuje. Dobili smo priliku da gradimo na našoj planini, te je red da nešto i vratimo svojim sugrađanima“, istakao je Perišić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.