U trendu

Opštine Zemun: Batajnica mora da ima Službu hitne pomoći

BEOGRAD – Gradska opština Zemun saopštila je danas da je uputila oštar protest i urgenciju Ministarstvu zdravlja, jer su građani izuzetno uznemireni zbog najave ukidanja Službe hitne pomoći na lokaciji Ulica Jovana Brankovića broj 3 u naselju Batajnica.

Izraze nezadovoljstva Opština Zemun je poslala i na adresu premijerke Ane Brnabić, jer ovaj segment neodložne medicinske pomoći građanima nikako ne sme biti uskraćen, navedeno je u saopštenju.

Opština apeluje da se ovaj vid medicinske pomoći stanovnicima Batajnice i Zemuna unapredi, ili barem ostane na istom nivou, nikako ukine, jer bi to značilo da ima povlašćenih i građana drugog reda.

„Svaki građanin Srbije, kao i strani državljanin i lice bez državljanstva koje je stalno nastanjeno ili privremeno boravi u Republici Srbiji, ima pravo na zdravstvenu zaštitu, u skladu sa zakonom, i dužnost da čuva i unapređuje svoje i zdravlje drugih građana, kao i uslove životne i radne sredine, zato Gradska opština Zemun zahteva od ministarke zdravlja dr Danice Grujičić, državnih sekretara i pomoćnika da uvaže zahteve građana Zemuna“, saopštila je zemunska opština.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar