U trendu

Organizovana vakcinacija taksista, trgovaca i ugostitelja

BEOGRAD – Osim organizovane vakcinacije zaposlenih u sistemu grada Beograda, u prestonici će, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, biti organizovana i vakcinacija za taksiste, kao i zaposlene u trgovinskim lancima i ugostiteljskim objektima.

On je za Tanjug rekao da je do sada, u organizaciji Grada, vakcinisano više od 5.000 zaposlenih u sistemu grada Beograda, od ukupno prijavljenih oko 14.000.

„To su oni koji su najviše izloženi jer su u svakodnevnom kontaktu sa građanima – radnici na šalterima, u komunalnim preduzećima ‘Zelenilo Beograd’, ‘Gradska čistoća’, ‘Beogradski vodovod i kanalizacija’. Vakcinisali smo i vaspitačice u vrtićima, kao i radnike u socijalnim službama“, podsetio je Vesić i istakao da će se sa time nastaviti i ubuduće.

Osim toga, naveo je da je Grad Beograd ponudio vakcinaciju i određenim prioritetnim grupama stanovništva koje su ugrožene zbog prirode posla kojim se bave i dodao da su to pre svega taksisti.

„Više od 4.500 taksista dobilo je mejl od Grada u kojem smo im ponudili vakcinaciju jer oni zaista jesu ugroženi obzirom na to da rade u malom prostoru, odnosno automobilu gde nije moguće ostvariti dovoljnu fizičku distancu sa klijentima, bez obzira na zaštitne maske“, rekao je Vesić i izrazio nadu da će se veći broj taksista odazvati tom pozivu.

Vesić je rekao da u ponedeljak ima sastanak sa predstavnicima trgovinskih lanaca sa teritorije grada Beograda i dodao da će i za njihove zaposlene biti organizovana vakcinacija.

„To su uglavnom osobe koje rade na kasama, koje su takođe ugrožene jer dnevno pored njih prođe veliki broj ljudi. Bez obzira na barijere postavljene između njih i kupaca, nije moguće ostvariti potpunu fizičku distancu tako da ćemo, kao Grad Beograd, i za njih organizovati vakcinaciju“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je razgovarao sa ugostiteljima koji su mu, kaže, zatražili pomoć da se i njihovi zaposleni vakcinišu.

„To radimo zajedno sa Privrednom komorom tako da ćemo pomoći da se i oni, kao prioritetna grupa, vakcinišu“, dodao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.