U trendu

Otkriveno ko peva za doček ispred Skupštine Srbije

Proslava dočeka 2018. godine u Beogradu će trajati tri dana, grad pripremio izuzetno bogat muzički program.

Fešta povodom dočeka nove 2018. godine u Beogradu trajaće tri dana. Uvertira u najluđu noć najverovatnije će biti koncerti „Van Goga“, „Zane“ i Željka Samardžića, dok bi Beograđane i goste prestonice u Novu godinu trebalo da povedu grupa „Riblja čorba“ i folk pevač Aca Lukas, pišu Večernje novosti.

Iako su se gradski čelnici potrudili da imena izvođača drže u najstrožoj tajnosti, Centar beogradskih festivala juče je obelodanio da je u pregovaračkom postupku za novogodišnje nastupe sa nekim od najzvučnijih imena pevača i bendova na domaćoj muzičkoj sceni.

Kao i prošle godine, i ove će 29. decembra sugrađani moći na Savskoj promenadi da uživaju u sadržajima manifestacije „Beogradska zima“. Ako se izvođači koji su u pregovaračkom postupku dogovore sa gradom, čuveni hitovi irske muzike „Ortodoks Keltsa“, kao i sastava „Ničim izazvan“, brujaće Promenadom.

Najrazličitiji muzički ukusi trebalo bi da budu zadovoljeni koncertom na platou ispred Narodne skupštine 30. decembra kada će sa spiska planiranih izvođača, najverovatnije, nastupiti grupa „Van Gog“. Ljubitelji starih dobrih pop hitova trebalo bi da uživaju i uz „Zanu“, a nakon koncerta u „Areni“ 25. novembra, i Željko Samardžić bi ponovo mogao da zapeva pred beogradskom publikom te večeri.

Posle tri akustična koncerta u Sava centru, proslavu će nastupom u novogodišnjoj noći, ukoliko javna nabavka bude uspešna, zaokružiti „Riblja čorba“. Prve trenutke 2018. godine, svi koji se budu odlučili da najluđu noć provedu na trgu, dočekaće uz folk hitove Ace Lukasa.

Osim glavnog dočeka ispred Narodne skupštine Srbije, zasada je poznato da će Beograđani uz vatromet i kuvano vino 31. decembra đuskati i na trgu u Zemunu uz muziku Saše Kovačevića.

U sklopu „Beogradske zime“, tradicionalno će biti otvoren i Trg otvorenog srca na Trgu republike, Trg bajki, kao i gradska klizališta. Manifestacija „Beogradski novogodišnji festival“ počinje 16. decembra, a u mnogobrojnim programima posetioci će uživati do 30. decembra. U hali 1 biće smešten luna-park za zabavu najmlađih. Prvi put će se tokom o vogodišnjeg festivala u hali 4 smestiti zabavna sajber-zona, namenjena novim generacijama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.