U trendu

Ove godine još 17.000 tableta za beogradske đake

BEOGRAD – Grad Beograd će ove godine odvojiti novac za kupovinu 17.000 tableta za učenike koji od septembra kreću u treći razred osnovne škole, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da će đaci iz šestog razreda „preneti“ svoje tablete u 7. razred, čime će biti obuhvaćen još jedan razred koji će imati tablete.

Takođe, Grad je odvojio novac za subvenciju udžbenika za 34.000 roditelja čija deca će od septembra biti u 1. i 2. razredu, a koji će, sa potvrdom o upisu moći da učestvuju u konkursu Fondacije za mlade talente.

„Roditelji će sačekati da im se deca upišu u 1. i 2. razred, a zatim konkurisati za subvenciju za cenu udžbenika – Svet oko nas, Srpski jezik, Matematika i izabrani jezik. Svaki roditelj će dobiti subvenciju oko 50 evra, a kolika će tačno biti, zavisi od cena udžbenika, jer nisu iste cene kod svih izdavača“, rekao je Vesić za Tanjug.

On je rekao da deca „prenose“ tablete sa sobom u sledeći razred, te će tako deca koja su sada 6. razred svoje tablete imati i u sedmom razredu, što je razred više u odnosu na prošlu godinu.

„Mi kupujemo tablete za decu koja su sada drugi razred i koja ulaze u treći, tako da ćemo ove godine imati treći, četvrti, peti, šesti i sedmi razred koji će biti pokriveni tabletima“, naveo je Vesić.

On je podsetio da je Grad tokom prosle godine obezbedio 67.592 tableta za svu decu koja idu u treći, četvrti, peti i šesti razred državnih škola čiji je osnivač Srbija, kao i skoro 7.000 laptopova za učitelje i nastavnike od 3. do 6. razreda.

„Beograd postaje jedini grad u Evropi gde većina dece koja idu u osnovnu školu, ima tablete, digitalne udžbenike, besplatni internet. Time pokazujemo da možemo da budemo bolji i efikasniji od drugih gradova“, istakao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar