U trendu

Ozelenjavanje Beograda putem aplikacije „Moje drvo“

BEOGRAD – Putem aplikacije „Moje drvo“ građanima Beograda i zainteresovanim kompanijama omogućeno je da aktivno učestvuju u ozelenjavanju prestonice.

Aplikacija omogućava saradnju građana, kompanija i lokalnih vlasti u cilju ozelenjavanja odabranih gradskih površina i pruža mogućnost korisniku da izračuna koliko tokom redovnih dnevnih i poslovnih aktivnosti proizvodi ugljen-dioksida, ali i predlaže broj stabala koje treba zasaditi kako bi se kompenzovao negativan uticaj.

Putem aplikacije građani mogu da prijave probleme na postojećim javnim zelenim površinama i predlože nove zelene površine koje bi bile mesto sadnje, navodi se u saopštenju Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Takođe, korisnici aplikacije se mogu informisati o budućim volonterskim akcijama pošumljavanja na teritoriji Beograda, kao i o pojedincima i kompanijama koje su uključene u društveno odgovorne akcije.

Postupak za pristupanje aplikaciji „Moje drvo“ objavljen je na stranici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, u delu Korisni linkovi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.