U trendu

„Parking servis“ poklonio nastavna sredstva osnovnim školama

BEOGRAD – Javno-komunalno preduzeće „Parking servis“ je uručilo nastavna sredstva osnovnim školama sa područja zonskog sistema parkiranja, koja su nabavljena novcem od plaćanja parkiranja na posebno obeleženim đačkim parking mestima.

Ovime je, kako je saopštio „Parking servis“, svečano završen šesti ciklus akcije „Đačko parking mesto“, a ujedno započet i novi ciklus predavanja o saobraćaju u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“.

U holu OŠ „Đuro Strugar“ na Novom Beogradu ove godine su 33 beogradske osnovne škole primile od „Parking servisa“ donaciju nastavnih sredstava, kojima se unapređuje proces nastave.

U ovogodišnjem ciklusu akcije učenici i njihove škole dobili su 19 interaktivnih tabli, 35 projektora, dva računara sa monitorima, šest multifunkcionalnih štampača i jedan razglas.

Svake godine direktori škola se izjašnjavaju koje nastavno sredstvo im je neophodno, „Parking servis“ ga nabavlja od novca prikupljenog od plaćanja parkiranja na đačkim parking mestima i zatim donira školi.

Direktorka Osnovne škole „Đuro Strugar“ Ana Lazarević, kao domaćin ovogodišnje svečanosti, poželela je dobrodošlicu svojim kolegama i prisutnim gostima i zahvalila „Parking servisu“ na donaciji.

Ona je napomenula da je njena škola tek dve godine obuhvaćena akcijom „Đačko parking mesto“, da je prošle godine donacijom dobila razglas, a ove interaktivnu tablu i projektor i pohvalila akciju, zahvaljujući kojoj škole iz godine u godinu unapređuju kvalitet nastave.

V. d. direktora JKP „Parking servis“ Andrija Čupković istakao je da se svake godine sa proširenjem zonskog sistema, povećava i broj škola koje dobijaju donaciju a podseća da se „„Parking servis“, kao društveno-odgovorno preduzeće, kroz akciju „Đaci vas mole, usporite pored škole“, već 16 godina brine o bezbednosti najmlađih“.

„Čitava jedna generacija mladih ljudi je stasala učeći od „Parking servisa“ kako da bezbedno dođe od kuće do škole i oni sada završavaju fakultete. Kroz akciju „Đačko parking mesto“ doniramo nastavna sredstva osnovnim školama i na taj način podižemo kvalitet nastave. Za prethodnih šest godina donirali smo više od 90 interaktivnih tabli, 130 projektora, po 25 računara, štampača i razglasa i drugu opremu koja je školama bila najpotrebnija“, rekao je Čupković.

Na predavanjima u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, đaci prvaci beogradskih osnovnih škola od 2007. godine uče osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.

Akcijom su obuhvaćene sve osnovne škole na teritoriji Beograda, a kroz edukaciju će ove godine proći 17.320 đaka prvaka, najviše od kako je akcija pokrenuta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar