U trendu

Patrijarh Porfirije preko Srpskog društva 'Privrednik' pomaže studente u Hrvatskoj

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije donirao je Srpskom privrednom društvu „Privrednik“ iz Zagreba sredstva za 15 godišnjih studentskih stipendija.

„Patrijarh srpski Porfirije i ove godine svojom ličnom donacijom pomaže ‘Privrednikove’ stipendiste. Njegova svetost u tekućoj akademskoj godini putem ‘Privrednikovog’ fonda ‘Vladimir Matijević’ stipendiraće 15 odličnih studenata slabijih materijalnih mogućnosti koji dolaze iz zapostavljenih i ekonomski nerazvijenih krajeva Hrvatske“, saopštili su iz uprave ‘Privrednika’.

Najstarija organizacija Srba u Hrvatskoj, Srpsko privredno društvo „Privrednik“ iz Zagreba, ove godine obeležava 125. godišnjicu od osnivanja.

U protekloj školskoj/akademskoj godini „Privrednik“ je stipendirao 100 talentovanih učenika i studenata, pored ostalih, i uz svesrdnu pomoć patrijarha Porfirija.

Godišnja stipendija za jednog učenika iznosi 5.000 kuna (670 evra) i 10.000 kuna (1.330 evra) za studenta.

„Privrednik“ je i za školsku/akademsku godinu 2022/23. raspisao konkurs za stipendiranje učenika i studenata preko svoja dva fonda: Fonda „Vladimir Matijević“ i Fonda „Ivana Vujnović“ koji su otvoreni od 21. septembra do 14. oktobra 2022. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar