U trendu

Patrijarh SPC Porfirije: Ne smemo zaboraviti, ali moramo oprostiti

BUSIJE – Patrijarh SPC Porfirije poručio je večeras u Busijama, na obeležavanju Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u vojnoj akciji Oluja, da treba da se pomolimo za sve nevino postradale u strašnim avgustovskim danima 1995. godine, ali i za sve postradale pre toga u Hrvatskoj, kao i da ne smemo zaboraviti, ali da kao hrišćani moramo oprostiti.

„Da se pomolimo Bogu da u svoje naručje primi sve nevine postradale strašnih avgustovskih dana 1995. godine, ali i one pre toga, od zadarske kristalne noći, stradale u Medaku i ličkim selima, do Pakraca i zapadnoslavonskih sela, sve nevino pobijene u gradovima i selima, po ulicama i njihvama u kućama i stanovima“, rekao je Porfirije nakom opela u Busijama, kojem je prisustvovao državni vrh Srbije i Republike Srpske na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Strašno je bilo, da se nikad ne ponovi“

Dan sećanja na stradale i proterane Srbe iz nekadašnje Republike srpske Krajine u oružanoj akciji „Oluja“ koju su 1995. goodine izvele oružane formacije Hrvatske, obeležava se večeras u zemunskom naselju Busije, koje su podigli prognani iz kolone u kojoj su pre 26 godina došli u Srbiju.

“Oluji je iz Hrvatske proterano oko 250.000 Srba a više od 2.500 njih je ubijeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.