U trendu

Pazite šta nosite preko granice

Jedini proizvodi koje naši turisti neće moći da prenesu preko grčke granice su meso, mleko, jogurt i pavlaka.

Prema podacima Uprave carina, putnici će moći da ponesu do pet kilograma svežeg voća i povrća, kao i hleb, kolači, keks, čokolada…Jedini uslov je da njihova ukupna vrednost ne prelazi 300 evra po putniku.

Striktno su zabranjeni mlečni i mesni proizvodi, a svi ostali su uglavnom dozvoljeni, ali u količinama koje su za ličnu upotrebu. Niko im neće zameriti ako u prtljažnik spakuju slatkiše, voće, vodu i određenu količinu alkoholnih pića.

U agencijama tvrde da su netačne informacije da su grčki carinici pooštrili mere i da prazne prtljažnike na graničnom prelazu Evro-zoni, prenose beogradski mediji. Napominju da je činjenica da se propisi nisu menjali, a da je sigurno bilo ljudi koji su pokušavali da ih izvrdaju i koji su nosili i šunku, viršle, šnicle, kobasice i ostalu hranu koja je zabranjena.

1 komentar
  1. Maki

    300 evra po putniku, pa ako je četvoro, onda im treba kamion da bi poneli toliku hranu 😀 Sem toga, u Lidlu je tamo jeftinija i kvalitetnija hrana nego ovde kod nas pa i nema smisla nositi klopu. Drugo je to ako neke seljačine ponesu dimljenog vola i kacu kupusa za meze, i ja bi im to oduzeo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike