U trendu

Pijačni prodavci iz Niša privremeno odustali od štrajka i blokade

Prodavci sa Kvantaške pijace u Nišu neće danas blokirati put ka Niškoj Banji i neće započeti štrajk glađu ispred Gradske kuće kao što su to najavili prošle nedelje, potvrdio je Petar Jovanović, jedan od pijačnih prodavaca.

Jovanović je za agenciju Beta rekao da su blokadu puta i štrajk glađu odložili na 10 dana pošto su dobili obećanje rukovodstva grada da će problem vanpijačne prodaje u Nišu biti rešen.

„Obećano nam je da će komunalna milicija i ispekcije dežurati i u ulici Đuka Dinić i u ulicama oko Velike pijace kod tvrđave“, kazao je on.

Istakao je da poslednjih dana redovno obilaze ulice oko Velike pijace i uverili su se da inspektori i komunalni milicajci ne dozvoljavaju vanpijačnu prodaju.

„Štrajk glađu i blokadu puta smo samo odložili jer ne želimo da budemo izigrani“, izjavio je Jovanović.

Prodavci sa Kvantaške pijace juna prošle godine su nekoliko dana zaredom blokirali put ka Niškoj Banji zahtevajući da komunalna milicija i inspekcije suzbiju vanpijačnu prodaju pored Velike pijace.

Prodavci su više puta unazad najavljivali blokadu puta jer, kako su istakli, plaćaju zakup prostora na Kvantaškoj pijaci, a nemaju kupce zbog vanpijačnih prodavaca koji svoje proizvode prodaju po nižim cenama pošto ne plaćaju nikakve dažbine gradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.