PIO objavio iznos koji će korisnicima isplaćivati za sahrane

Naknada pogrebnih troškova koja se isplaćuje familijama preminulih penzionera (ili onome ko je platio sahranu), u oktobru, novembru i decembru ove godine iznosiće 39.516 dinara za korisnike penzija svih kategorija.

To je danas saopštio Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Naknada se isplaćuje u visini jedne i po prosečne penzije isplaćene u prethodnom kvartalu, u odnosu na dan smrti korisnika.

Visina naknade utvrđuje se kvartalno.

Uz zahtev za ostvarivanje ovog prava se prilaže:

 • Izvod iz matične knjige umrlih (fotokopija),
 • Računi o troškovima sahrane (original ili overena fotokopija)
 • Fotokopija lične karte podnosioca zahteva
 • Ček od penzije umrlog korisnika penzije
12 komentara
 1. Anonimni

  Sta je bilo bambi , pa promeni drzavu ako ti se ova gadi

 2. FILIP

  Sahrane su danas skupe (zemljani grob,posebna grobnica). Kremacija je daleko najjeftinija. Medjutim i tu ima razlike.Kada sam pre par meseci,sahranjivao oca,pitao sam prethodno Upravu Novog groblja,koliko iznosi kremacija u najjeftinijoj ponudi koja postoji.receno mi je,da nema nize tarife od 85.OOO Rsd. E pa sada vidite, sta znaci tih 39.5OO Rsd.Sto snosi Fond Pio,a koliko jos treba dodati novca,za tu najsirotinjskiju sahranu penzionera.!

 3. Miloš

  Samo ti umri i nemisli na pare

  1. Mira

   SRAMOTA

 4. Jasna

  Pa taj iznos je godinama gotovo isti sa malim varijacijama. Nisam ga se odrekla ni kad sam sahranjivala majku pre 6 god., a ni oca pre 3 god. Zasto? Pa s obzirom na cene sahrana, pomogao mi je da dostojno ispratim roditelje.

 5. Mikena

  Sto da se odricete, pa zar su malo uzeli od naroda. Od ove drzave sve trebas uzeti sto se moze na bilo koji nacin.

 6. Anonimni

  i Svi mi,koji nazalost moraju kao penzioneri da zive u ovoj odvratnoj „drzavi“,trebalo bi da se odreknemo tog ponizavajuceg iznosa za sahranu.Sav taj novac,neka ide u dzep vladajuce bratije,kojoj nije dosta pljacke ove zemlje.Slazem se sa kolegom,koji je rekao da je ponizen sto je srbin i sto zivi u ovoj zemlji. Neka pojedu sve svinjske i glave sve stoke,dok se ne najedu da im popucaju trbusi.

  1. Vesna

   Kad ste nezadivoljni ne biste trebali da budete anonimni. Ako kritikujete budite javni i nepricajte napamet

 7. bambi

  Citajuci ovaj tekst, zgrozio sam se i moram vam priznati da se nikada u zivotu nisam osecao ovako ponizen, ovoliko odvratno. Odmah se odricem ovih para od ove drzave. Od ove drzave mi ne treba ni grobnom mesto, ni sahrana, ni popovi, ni pomen, nista. Gadi mi se sto sam se ovde rodio, gade mi se ljudi koji su ovo napisali, gade mi se dinari bedni i jadni. Uzmite ove pare koje mi sleduju, najedite se, pojedite svinjsku glavu. Jedite koliko mozete, dok ne povratite. Kako vas malo nije sramota?

  1. Milutin

   Nemislim jos da umirem ali se odricem u korist Vucica

   1. Miloš

    Samo ti umri i nemisli na pare

  2. Matori

   I ti se nama Srbima izuzetno gadiš. Nemoj više da dišeš naš vazduh !

Napišite komentar