U trendu

Po zelji građana uređenje međublokovske povrsine u Zemunu

BEOGRAD – U Zemunu su u toku radovi na izgradnji dva dečja igrališta i uređenju kutka za odmor u međublokovskoj površini u Tršćanskoj ulici, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da se oni sprovode na zahtev građana te opštine.

Dva dečja igrališta i prostor za odmor biće završeni do 15. jula, a Grad je u radove uložio gotovo devet miliona dinara.

Vesić je rekao da su tu zgrade koje su stare barem 50 godina, a da je neko, kada su građene, pametno razmišljao o tome da su potrebna dečja igrališta i odmor za stanare.

„Poslednjih pola veka ovde ništa nije ulagano i tek kada smo pre nekoliko godina promenili Zakon o glavnom gradu i Statut grada uspeli smo konačno da dobijemo nadležnost da možemo, i Grad i opština, da radimo međublokovske površine. Sada ih uređujemo, jer se time podiže kvalitet života ljudi“, rekao je Vesić.

Primetio je da je drveće tu staro sigurno nekoliko decenija, stvara hladovinu žiteljima, koji će sada tu moći da uživaju, imaju bolji kvalitet života, što je, kaže, i suština svake politike.

Dodao je da će se sa sličnim projektima uređenja nastaviti, u dogovoru sa opštinama, i Grad i Ministarstvo zaštite životne sredine, jer se tako Beograd čini boljim mestom za život.

„Ne možemo da uradimo sve ođednom, potreba ima mnogo, ali nikada se više nije radilo i nikada se na bolji način nisu uređivale ove površine. Ako budemo tako nastavili, jednog dana ćemo većinu njih urediti“, rekao je Vesić, koji je radnicima, koji rade po vrućini, podelio osveženje.

Predsednik opštine Gavrilo Kovačević rekao je da je lokacija u Tršćanskoj, jedna od 10 na kojoj se sređuju dečja igrališta, otvoreni sportski tereni, unutarblokovske površine, jer se radi i u Batajnici, Ugrinovcima, Zemun polju, Altini, ali i centralnom delu opštine.

Na dečjim igralištima biće postavljeni gumena podloga, a svi rekviziti ispunjavaće važeće standarde u smislu bezbednosti, dok se na dva platoa, povezana stazom, formira kutak za odmor – na jednom će biti postavljena dva šah stola sa četiri klupe, a na drugom dve klupe i dubrijere.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.