U trendu

Poćela podela gradjevinskog materijala izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske

Isporuka 120 paketa gradjevinskog materijala za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske počela je danas u Šašincima kod Sremske Mitrovice u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP).

Porodici Alekse Pilipovića, izbeglice iz Bugojna, isporučen je paket građevinskog materijala vrednosti 9.000 evra za adaptaciju kuće, saopštio je Komesarijat za izbeglice i migracije.

Komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević kazala da je gradjevinski materijal obezbedjen iz „Potprojekta 9“ RSP i da je podela počela i u Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Topoli i Rumi.

Dodala je da će ukupno 120 izbegličkih porodica trajno rešiti stambeno pitanje, navodi se u saopštenju.

Kazala je da je do sada u Sremskoj Mitrovici dodelom građevinskog materijala, seoskih domaćinstava, stambenih jedinica i montažnih kuća trajno zbrinuto 488 porodica: 474 izbegličkih i 14 interno raseljenih.

RSP je zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske za obezbedjivanje trajnih stambenih rešenja za izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima EU koja je najveći donator.

Donatori su i SAD, Nemačka, Norveška, Švajcarska, Italija, Danska, Turska, Luksemburga, Španija, Kipar, Češka, Mađarska, Rumunija i Slovačka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar