U trendu

Počela sednica Skupštine grada

BEOGRAD – U Narodnoj skupštini Republike Srbije počela je Osma sednica gradske skupštine, na čijem dnevnom redu je 37 tačaka.

Između ostalog na dnevnom redu je Predlog odluke o projektu „Beogradska kartica”, kojim se određuje se cilj projekta, plan realizacije kao i uslovi sticanja i korišćenja.

Odbornici Skupštine grada izjašnjavaće se i o Rešenje o davanju saglasnosti na konačan Nacrt sporazuma o raskidu ugovora o javnom-privatnom partnerstvu u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanju vozilima u javnom linijskom prevozu.

Odbornici Skupštine grada razmatraće Plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade II faze prve linije metro sistema, u kojoj je promenjen način vođenja trase, što je prouzrokovalo devijaciju trase u zoni od Pančevačkog mosta do naselja Mirijevo.

Skupština grada raspravljaće o Planu za izgradnju detaljne regulacije pešačko–biciklističke veze između ulice Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, sa mostom preko reke Save, gradske opštine Novi Beograd i Čukarica.

Odbornici Skupštine grad izjašnjavaće se i o Odluci o uspostavljanju energetskog menadžmenta u Gradu Beogradu kojom se određuju nosioci energetskog menadžmenta, uređuje se struktura zaduženih i odgovornih lica za realizaciju ciljeva.

Odbornici Skupštine grada raspravljaće i o odluci o organizaciji i funkcionisanju Civilne zaštite na teritoriji Beograda, posebno u delu koji se odnosi na načela po kojima se postupa u sistemu smanjenja rizika od katastrofe, elementarne nepogode ili drugih opasnosti po živote građana Beograda.

Odbornici će se izjašnjavati i o Predlogu plana za postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada i reciklažu za teritoriju opštine Zvezdara, upoznati sa Izveštajem o realizaciji lokalnog plana upravljanja otpadom Grada Beograda za proteklu godinu, Izveštajem o realizovanim aktivnostima za smanjenje zagađenosti vazduha za proteklu godinu, i Izveštajem o realizaciji aktivnosti iz Akcionog plana adaptacije na klimatske promene sa procenom ranjivosti.

Na dnevnom redu će biti i Predlog izmena i dopuna Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, kao i Predlog rešenja o saglasnosti na Pravilnik o radu Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski park”.

Odbornici će se izjašnjavati i o programima poslovanja i rebalansima za 2023. za pojedina javna preduzeća, kao i o izmenama ili dopunama osnivačkih akata ili statuta jednog broja javnih preduzeća i ustanova kulture.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o davanju saglasnosti za zasnivanje hipoteke i Predlog lokalnog akcionog plana zapošljavanja Grada Beograda za 2023. godinu.

Izveštaj o radu za 2022. godinu podneće i Služba za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki.

Odbornici Skupštine grada razmatraće i više planova detaljne regulacije za područja delova Novog Beograda, Zvezdare, Surčina, Čukarice, Voždovca, Savskog venca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar