U trendu

Počelo okupljanje na protestu Srbija protiv nasilja, blokiran saobraćaj ispred skupštine

Učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ blokirali su nešto pre 18.00 ulicu ispred Doma Narodne skupštine Srbije, gde je za danas najavljen treći protest.

Saobraćaj je obustavljen od raskrsnice Ulice Kneza Miloša i Bulevara Kralja Aleksandra, do spomenika Nikoli Pašiću.

Po ranijim najavama protest bi trebalo da počne u 18.00, kada će predstavnici organizatora reći kako će se sve odvijati.

Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

Među zahtevima je hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje.

Traže se i ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina.

Protest je organizovan povodom nedavnih tragedija u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu gde je 13-godišnji učenik ubio desetoro i ranio sedmoro, i u okolini Mladenovca i Smedereva gde je 21-godišnji U.B. ubio osam, a ranio 14 osoba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.