U trendu

Počinje projekta pomoći Romima u Beogradu

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otvorio je danas prvi sastanak Radne grupe na projektu „Pristupi integrisanog gradskog razvoja za inkluziju Roma” koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Na sastanku je bilo reči o primeni u praksi projekta uključcenja Roma u društveni život Beograda, i da će on trajati do 30. juna 2022. godine, saopštio je Beoinfo.

„Želim da istaknem veliki značaj ovakve inicijative koja će doprineti daljem napretku na polju socijalnog uključivanja marginalizovanih grupa“, rekao je gradonačcelnik Radojičić.

On je istakao da je saradnja sa GIZ-om odlična, posebno kada se radi o poboljšanju kvaliteta života marginalizovanih grupa i njihovoj što boljoj integraciji u društvo.

„Integrisani gradski razvoj podrazumeva mapiranje nehigijenskih, neformalnih nasel‚ja i analiziranje socijalnih potreba ljudi koji u njima žive. Kroz ovaj projekat biće preneseni elementi nemačkog Programa za podršku razvoju gradova ‘Socijalni grad’ u Srbiju“, rekao je gradonačelnik.

Radojičić je dodao da će u okviru ovog projekta biti nastavljeno mobilno snabdevanje vodom za piće i postavljanje sanitarnih kabina u dva podstandardna romska naselja, Lazari na Mirjevskom brdu i Antena na Novom Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.