U trendu

Počinje rušenje ilegalnog objekta u Zemunu

BEOGRAD – Gradska građevinska inspekcija je izdala rešenje o uklanjanju objekta koji se nalazi u Ulici Milana Uzelca u sklopu kompleksa bivše fabrike „Impa“, saopšteno je danas iz Sekretarijata za inspekcijkse poslove.

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović je izjavila da se radi o bespravno izgrađenom objektu čije je uklanjanje počelo danas.

„Nakon što je inspekcija dobila veći broj prijava zabrinutih građana da je došlo do naginjanja fasadnog zida, izvršen je hitan vanredni inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je na objektu došlo do urušavanja krova. Krov je povukao zid koji je krenuo da se naginje ka unutrašnjem delu objekta i zbog toga je rušenje objekta zakazano po hitnom postupku.Takođe, nakon uvida u katastar nepokretnosti utvrdili smo da se radi o bespravno izgrađenom objektu koji se nalazi na parceli u vlasništvu Republike Srbije“, rekla je Božović.

Ona je istakla da očekuje da će sutra biti gotovo rušenje zida, kako objekat ne bi predstavljao opasnost po bezbednost saobraćaja i ljudi.

Sekretarijat će naknadno, prema njenim rečima, obavestiti javnost o troškovima uklanjanja objekta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.