Počinje upis u srednje škole

Upis učenika u srednje škole u prvom upisnom krugu obaviće se u utorak i sredu, 5. i 6. jula, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Na sajtu ministarstva objavljen je raspored učenika u prvom upisnom krugu po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima. Takodje, na sajtu www.upis.mpn.gov.rs objavljena su i preostala slobodna mesta u školama za upis učenika u drugom krugu.

Učenici osmog razreda za upis u srednju školu mogli su da ostvare najviše 100 poena, 70 poena na osnovu opšteg uspeha od šestog do osmog razreda i 30 bodova na osnovu uspeha na završnom ispitu.

Ove godine uveden je i prag upisa u četvorogodišnje škole. Pravo na rangiranje radi upisa u gimnaziju i stručnu školu u četvorogodišnjem trajanju stiču oni učenici koji su ukupno ostvarili najmanje 50 bodova.

Predaja i popunjavanje liste želja, u drugom upisnom krugu, za sve one učenike koji nisu rasporedjeni u prvom upisnom krugu je sutra, 5. jula 2016. godine u matičnim školama. Raspored i upis učenika u drugom upisnom krugu biće objavljen 8. jula, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.