U trendu

Podignuta optužnica protiv kosovskog ministra Dalibora Jeftića

Specijalno tužilaštvo Kosova danas je pri Osnovnom sudu u Prištini podiglo optužnicu protiv ministra za zajednice i povratak Dalibora Jeftića, generalnog  sekretar tog ministarstva Nenada Stojčetovića i direktora administracije, Mihajla Prlinčevića, pošto su vozilo tog ministarstva protivzakonito dali na korišćenje Radiju KIM, iz Čaglavice.

Oni su kao službenici zloupotrebili svoja ovlaščenja kako bi pridobili korist i tako su naneli štetu Ministarstvu, smatra Tužilaštvo.

Jeftić je, suprotno Administrativnoj uredbi o upotrebi službenih automobila, decembrua2014. godine odlukom dao na koriščenje jedno službeno vozilo jednoj privatnoj kompaniji, Radio-TV centru KIM, sa sedištem u Gračanici.

Osumnjičeni Nenad Stojčetović je kao generalni sekretar Ministarstva, iako je znao da je takva odluka protivzakonita, naredio pravnoj službi Ministarstva da sačini sporazum – ugovor o davanju vozila u vlasništvu ministarstva na stalno korišćenje.

Treći optuženi, Mihajlo Prlinčević je, kao direktor Odseka za administraciju i finansije, zloupotrebio položaj i službena ovlaščenja time što je službeno vozilo Ministarstva dao na stalno korišćenje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.