U trendu

Podrškom kulturi do očuvanja srpskog identiteta u CG

BEOGRAD – Nastojaćemo da i u narednom periodu, starajući se o očuvanju srpskog identiteta, pomognemo u realizaciji različitih kulturnih projekata koje pokreću srpske organizacije u Crnoj Gori i tako unapredimo njihov položaj i status, poručio je danas pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Mladenović je u Starom dvoru razgovarao sa predsednikom Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilom Vuksanovićem o načinima za pomoć nacionalnim organizacijama srpskog naroda.

Kako se navodi, Mladenović je istakao da se informisao o situaciji i položaju srpskih organizacija u Crnoj Gori i naglasio da mu je veoma drago što je Grad Beograd u prethodnom periodu mogao da pomogne nekim opštinama u Crnoj Gori.

„Nastojaćemo da i u narednom periodu, negujući i starajući se o očuvanju srpskog identiteta, pomognemo u realizaciji različitih kulturnih projekata koje pokreću srpske organizacije u Crnoj Gori i tako unapredimo njihov položaj i status“, rekao je Mladenović.

Dodao je da se ne sme zaboraviti ni veliki doprinos države Srbije, koja je takođe pomogla određenim organizacijama i projektima, čime se daje pravi primer kako matica razmišlja o svome narodu u drugim državama.

„Preko te saradnje i naši odnosi sa tim državama biće bolji, a status i položaj srpskog naroda u državama u okruženju na višem nivou“, rekao je Mladenović.

Predsednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore Momčilo Vuksanović je kazao da se srpske nacionalne organizacije u Crnoj Gori nalaze u složenoj poziciji.

„I prethodna, a i sadašnja vlast koja se upravo menja potpuno su izopštile srpske organizacije i njihove projekte. Zato imamo veliku zahvalnost prema republičkoj, pokrajinskoj i gradskoj vlasti u Beogradu“, naveo je Vukasanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.