U trendu

Pokrenuta kampanja Omogućimo svima nesmetano kretanje

BEOGRAD – Sekretarijat za saobraćaj Grada Beograda pokrenuo je kampanju „Omogućimo svima nesmetano kretanje“, kako bi ukazao na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju osobe sa invaliditetom, povodom „Nedelje bezbednosti u saobraćaju“.

Kako se navodi u saopštenju, da bi se osobama sa invaliditetom obezbedila puna nezavisnost i integracija u zajednicu, neophodno je poštovanje njihovih prava, zbog čega taj Sekretarijat insistira na poštovanju i primeni propisa prilikom izgradnje i uređenja infrastrukture.

Zbog toga je pokrenuta kampanja koja ima za cilj unapređenje svesti svih učesnika u saobraćaju, ukazujući na izgrađenu i uređenu infrastrukturu koju je neophodno ostaviti prohodnom za kretanje osoba sa invaliditetom.

Takođe, na 20 lokacija u Beogradu postavljeni su bilbordi sa porukama kampanje: „Ako je vidiš, nije za tebe“, što se odnosi na taktilnu stazu za slepe i slabovide, „Za kolica, a ne za kola“ na oboreni ivičnjak, „Slobodno mesto, ali ne za svakoga“ na parking za osobe sa invaliditetom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.