U trendu

Pokret ORS traži odgovore o romskom naselju na Čukarici

BEOGRAD – Pokret Opre Roma Srbije skenuo je danas pažnju javnosti da posle tragedije u romskom naselju na Čukarici, kada je 12. marta šestoro dece zadobilo teške opekotine, a jedno dete smrtno stradalo, od nadležnih još nije stigao odgovor o rešavanju pitanja stanovnika ovog naselja zbog nebezbednih uslova stanovanja.

Pokret u saopštenju traži i smenu gradonačelnika Zorana Radojičića, jer, kako kažu, ne odgovara šta predstavlja prepreku u rešavanju ovog problema.

Oni kažu da su posle eksplozije na Čukarici poslali dopis gradonačelniku i da su 5. aprila pozvani na sastanak na kome su, kako navode, predložili da se za to romsko naselje obezbede modularni kontejni kao privremeno rešenje i da za to imaju donatore.

U saopštenju napominju da su 9. aprila molbu za potavljanje kontejnera prosledili kabinetu gradonačelnika, ali da od tada nisu dobili odgovor.

Navode da su povređena deca i dalje u katastrofalnim uslovima, bez struje i vode sa teškim opekotinama i pitaju zašto nadležne institucije u gradu ćute i još nisu obezbedile minimum egzistencije za njih.

„S obzirom na to da je grad nas pozvao na sastanak i s obzirom na to da su oni od nas tražili molbu, ne možemo da razumemo ovakvo ponašanje“, ističe se u saopštenju.

Pokret Opre Roma Srbije traži da se romskoj zajednici otvoreno kaže šta predstavlja prepreku u rešavanju ovog problema, a u suprotnom bi, kako smatraju, bilo korektno da Radojičić mesto gradonačelnika prepusti nekome ko će se „odlučnije boriti za živote Beograđana“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.