U trendu

Policajci se družili sa mališanima sa Starog grada

BEOGRAD – Policijska uprava za grad Beograd priredila je danas na Kalemegdanu mališanima predškolskih ustanova sa beogradske opštine Stari grad druženje koje im je ulepšalo prve jesenje dane, ali ih i naučilo da su policajci njihovi drugari, koji su tu za njih, spremni da im pomognu i da uvek mogu da im se obrate.

U okviru preventivne akcije „Dečiji dani“, policajci su deci predstavili opremu i sredstva koja koriste u radu, kroz igru i zabavu objasnili im svoju ulogu, ali ih i naučili kako da se čuvaju u saobraćaju, ponašaju u slučajevima vanrednih situacija, ali i prijave nasilnike i kako da se odbrane od potencijalnih opasnosti, saipstila je PU Beograd.

Koordinator za rad policije u zajednici Policijske stanice Stari grad Nebojša Đukanović kaže da izgradnja odnosa poverenja kreće od malih nogu zbog čega je Policijska stanica Stari grad u prethodnom periodu preduzela niz aktivnosti.

„Uspostavili smo kontakt sa direktorkom predškolske ustanove „Dečiji dani“, rukovodiocima ostalih predškolskih ustanova i pružili im punu podršku u organizaciji raznih aktivnosti. Obilazili smo sve predškolske ustanove i deci, na jedan drugačiji način, predstavili policijski poziv i ukazali im da smo tu da im pomognemo i da ih zaštitimo“, naglasio je Đukanović.

Njegova koleginica Tamara Ćopić istakla je da je policija u zajednici novi koncept rada u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova koji za cilj ima da policijske službenike približi građanima, učini ih vidljivim i dostupnim kroz neposrednu komunikaciju, edukaciju i preventivno delovanje.

„Stari grad je centralna opština Beograda kroz koju prolazi veliki broj naših građana, ali i turista i ovaj koncept rada policije izuzetno je značajan. Policajci za rad policije u zajednici na Starom gradu u okviru redovnih aktivnosti u stalnoj su komunikaciji sa građanima i lokalnom samoupravom i s njima zajedno rade na bezbednosnoj problematici“, objasnila je Ćopić.

Posebnu pažnju dece privukli su službeni konji i psi, ali interesovanje nije zaostalo ni za opremom Interventne jedinice 92 i Policijske brigade. Znatiželju naših najmlađih izazvali su i vatrogasci-spasioci, a nekima od njih posebno interesantni su bili policijski motori, ali i Mobilni informativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar