U trendu

Policija traga za ovim čovekom: Da li je on kriv za nestanak devojčice Monike?

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za muškarcem zbog sumnje da je na teritoriji Niša izvršio krivično delo otmica, saopštio je MUP.

Reč je o Ninoslavu Jovanoviću, koji se dovodi u vezu sa otmicom devojčice Monike Karimanović u Nišu, za kojom se već danima traga.

Jovanović je višestruki silovatelj povratnik.

Policija je saopštila da je on poslednji put viđen u okolini Knjaževca.

Jovanović je poslednji put bio uhapšen pod sumnjom da je preko mesindžer aplikacije slao poruke većem broju ženskih osoba. Porukama ih je proganjao tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novčanu nadoknadu.

On se teretio za krivična dela iskorišćavanje računarske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnom licu, kao i više krivičnih dela proganjanje. Nakoliko meseci je proveo u pritvoru, nakon kog je pušten na slobodu.

Jovanović je pre tog hapšenja, ali i izlaska na skbodu, iz zatvora izašao u januaru, a u kom je bio jer je služio kaznu zbog silovanja. Bio je osuđen na 12 godina zatvora jer je jednu 12-godišnju devojčicu ošišao i silovao.

Mediji već danima spekulišu da je „Malčanski berberin“ nestao otprilike kada i Monika Karimanović iz Brzog Broda kraj Niša. Ona je rano ujutru krenula u školu i od tada joj se gubi svaki trag.

U potragu za njom uključena je i Žandarmerija, kao i meštani koji su se samoorganizovali i pokušavaju da pronađu dvanaestogodišnju devojčicu.

Pozivaju građane koji prepoznaju muškarca sa fotografija koje su priložene u saopštenju da se, ukoliko imaju bilo kakve informacije o njegovom kretanju ili koje bi bile od pomoći, jave na brojeve telefona 192 i 018/522-982.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.