U trendu

Politika: Siniša Mali nije plagirao doktorat

Etička komisija FON-a je zaključila da ne može biti osporen originalni naučni doprinos doktorske disertacije gradonačelnika Beograda, uz ocenu da su propusti u načinu citiranja zanemarljivog obima, piše današnja „Politika“.

Taj izveštaj je prihvatilo i Nastavno-naučno veće FON-a, navodi list.

Kako je listu rečeno, s obzirom na to da su u javnosti izrečene vrlo ozbiljne optužbe, komisija je detaljno analizirala rad koji se u medijima osporava već duže vreme.

Zaključeno je da je procedura prijave i odbrane doktorske disertacije sprovedena u skladu sa zakonom, da disertacija ima originalan naučni doprinos koji ne može biti osporen, uprkos tome što postoje propusti u načinu citiranja, ali koji su zanemarljivog obima.

Dekan FON-a prof. dr Milija Suknović kaže za „Politiku“ da je Komisija formirana u novembru, da je zatražena i izjava autora.

„Siniša Mali je negirao navode „Peščanika“ i rekao da je disertacija rezultat njegovog profesionalnog opredeljenja već 20 godina. Izveštaj je zatim prosleđen Nastavno-naučnom veću i meni kao dekanu. Prihvaćen je na sednici 21. decembra. Odluku NNV i izveštaj Etičke komisije poslali smo i Rektoratu Univerziteta u Beogradu“, rekao je Suknović.

Time je, dodao je on, što se FON-a tiče, priča završena.

„Voleo bih da se već jednom stavi tačka na „i“ i da se, umesto optužbama, bavimo uspesima studenata i nastavnika i Beogradskim univerzitetom, koji je najveći srpski brend“, rekao je dekan Suknović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)