U trendu

Pomoć EU za zbrinjavanje migranata u Srbiji mala i nedovoljna

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je pomoć EU za zbrinjavanje migranata na teritoriji Srbije mala i nedovoljna i istakao da Srbija ne može, ni finansijski ni politički, sama da reši taj problem.

Vulin je, upitan da li je EU odgovorila na njegov apel da finansijski pomogne po pitanju migranata, rekao da za sad nije i naglasio da „ne može da razume da EU čeka da se završe godišnji odmori da bi rekla nešto po pitanju migranata“.

„Ovo nije problem Srbije, Srbija ga nije napravila niti će ga rešiti, već moramo da ga rešimo zajedno sa EU“, istakao je Vulin.

On je dodao da je još važnije od finansijske pomoći da EU formuliše šta želi da uradi sa migrantima, jer smo za sad videli samo zid.

„Pomoć je za sad mala, više nego nedovoljna, a ovo je skup proces“, rekao je Vulin.

On je dodao da Srbija neće dozvoliti da migranti na terititoriji naše zemlje budu bez medicinske pomoći, hrane ili vode.

„Ali mi to ne možemo sami da iznesemo, ni finansijski ni politički“, rekao je Vulin.

On je dodao da EU ima ispred sebe dve opcije – da pomogne da na teritoriji sa koje dolaze migranti konačno bude mir ili da ih prihvate na terotoriji svojih država.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.