U trendu

Poražavajuće: ovo je „sveto trojstvo“ većine mladih u Srbiji

Svakodnevno se u Srbiji mladima plasira koncept „uživanja“ kroz kič i šund šireg spektra. TV program je konstantno ispunjen rijalitima, filmovima i emisijama B kategorije (u najboljem slučaju).

Mladima se servira model življenja koji kaže – „ako umeš da praviš sir ili cepaš drva a ne ispiješ pet espresa dnevno i nisi“ ubiven“ petkom uveče – u problemu si jer nisi „moderan“.

Sramota je da radiš većinu poslova jer je to nekako „siromašno“ – gde nema glamura i pseudo-urbanog života – tu jednostavno nema prostora za „ono što je poželjno“.

Lenj, glup i nadmen – to je ideal koji se nameće… Pod opštom situacijom u zemlji i vaspitanjem „mladih političkih poltrona“ – montira se kez a strada pamet. Zašto i biti stvarno pametan i stvarno obrazovan kada to ovde samo smeta? Vrata otvara klimanje glavom – glava je samo zato potrebna…

Predićeva slika „Vesela braća“ toliko je toga predvidela… Prosveta je nemoćna jer bez podrške širih državnih institucija – pojedini nastavnici svakako da gotovo ništa ne mogu da promene… „Nigde vetrića“…

(Ivan Vučković, Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.