Posađeno novih 95 sadnica javora

BEOGRAD – U okviru akcije „Drvo za Beograd“, danas je u Brodarskoj ulici, u parku između mosta Gazela i Starog savskog mosta, posađeno je 95 stabala javora povodom 95 godina postojanja kompanije „Štil“.

Predstavnici te kompanije posadili su sadnice zajedno sa gradskom sekretarkom za zaštitu životne sredine Ivanom Vilotijević, rukovodiocem sektora u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Dejanom Trifkovićem, direktorom JKP „Zelenilo – Beograd“ Slobodanom Stanojevićem i radnicima ovog gradskog preduzeća.

Trifković je istakao da zaštita životne sredine i društvena odgovornost predstavljaju ključ uspeha u borbi za zdraviju životnu sredinu.

„Ovakve akcije imaju za cilj da se podigne kvalitet zelenog fonda Beograda i poboljša zelena infrastruktura u gradu“, kazao je Trifković.

Pozvao je i druge društveno odgovorne kompanije da učestvuju u ozelenjavanju grada i sličnim akcijama i uputio ih da to učine ili u saradnji sa gradskim preduzećima ili preko aplikacije „Moje drvo za grad Beograd“.

Predstavnik kompanije „Štil“ Vladimir Stanković istakao je da je ta kompanija kao društveno odgovorna želela da pokaže da se kvalitet i pouzdanost pokazuju kao prave vrednosti.

„Naša kompanija već 95 godina posluje poštujući te vrednosti. Podržavanjem akcije ‘Drvo za Beograd’ želeli smo da obeležimo naš jubilej donacijom stabala. Zadovoljstvo nam je bilo da učestvujemo i u naše poslovanje uvedemo novu tradiciju sadnje novih sadnica svake naredne godine“, kazao je Stanković.

Dodao je da je ovo ujedno i prilika da se pozovu i druge društveno odgovorne kompanije da se pridruže toj inicijativi koja za cilj ima unapređivanje kvaliteta života i životne sredine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.