U trendu

Potpisani ugovori za podršku razvoja inovativnih delatnosti

BEOGRAD – Sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je danas u prostorijama Gradske uprave Beograda ugovore o uređivanju međusobnih prava i obaveza, u realizaciji mera i aktivnosti za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja.

Veličković je podsetio da se ovaj program sprovodi već četvrtu godinu zaredom u okviru Akcionog plana za zapošljavanje Beograda, sa ciljem jačanja kapaciteta poslovne infrastrukture u oblasti IT industrije.

„Pravo na dodelu sredstava imala su nezaposlena lica sa stečenim visokim obrazovanjem i inovativnom biznis idejom“, istakao je Veličković, saopštio je Beoinfo.

Kako je dodao, cilj je da se pruži podrška samozapošljavanju, razvoju inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, kao i povećanje konkurentskih sposobnosti privrednih subjekata i uključivanja u međunarodne tržišne tokove.

Prema njegovim rečima, konkursom je podržano pet korisnika za pokriće troškova infrastrukturnih i stručnih usloga koje pruža Naučnotehnološki park Beograd.

Korisnici su izabrani na javnom konkursu za dodelu sredstava tokom ove godine, a ugovore sa korisnicima u ime Naučnotehnološkog parka Beograd potpisala je i v. d. ove ustanove Gordana Danilović Grković, stoji u saopštenju.

Ugovori su potpisani s predstavnicima firmi „Algiox“, „Lite game“, „Virtuality“, „Teki x claš pro“ i „Basketball science 3D“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.