U trendu

Pravi prolećni 1. februar: Hoće li biti najtopliji ikada?

Sa najvišom dnevnom temperaturom od 18 stepeni, koja je za danas prognozirana u Beogradu i zabeležena u 14 časova, 1.februar ove godine mogao bi da bude najtopliji u istoriji prestonice od kada se vrše merenja, ali će se konačni rezultat, prema rečima meteorologa Nedeljka Todorovića, znati na kraju dana.

Todorović kaže da je prema meteorološkim podacima za Beograd maksimalna temperatura na današnji dan zabeležena 2018.godine, kada je izmereno 16,6 stepeni, ali da je danas toplije “za nekoliko desetih delova stepena“.

“Krajnji rezultat znaćemo do kraja dana“, rekao je Todorović za Tanjug.

Kako kaže, izuzetno toplo vreme za ovo doba godine u Srbiji će se zadržati do 4.februara sa maksimalnim dnevnim temperaturama od 13 do 20 stepeni, posle čega se prognozira pad temperature za 15 stepeni.

“Biće to tri dana zime sa jakim vetrom i snegom na planinama, a ponegde sa manjim snežnim pokrivačem i u nižim predelima““naveo je Todorović.

Dodaje da se od 8.februara ponovo očekuje porast temperature i natprosečno toplo vreme za ovo doba godine.

“I u većini dana u januaru temperature su bile iznad proseka, a u februaru se u većini dana može očekivati natprosečno toplo vreme za ovo doba godine, uz povremena kratkotrajna zahlađenja sa kišom i snegom“, naveo je Todorović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar