U trendu

Pred odbornicima predlog odluke o budzetu Grada za 2022.

BEOGRAD – Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za utorak, 21. decembra sednicu gradskog parlamenta, a odbornici će na dnevnom redu, između ostalog, razmatrati o predlogu odluke o budžetu Grada Beograda za 2022. godinu.

Takođe odbornici će odlučivati i o predlogu odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2022. godini.

Pred odbornicima će se naći i predlog zaključka o obavezi pribavljanja prethodnog odobrenja Sekretarijata za finansije za pokretanje postupaka javnih nabavki radi zaključenja ugovora o javnoj nabavci dobara, usluga i radova, kao i radi zaključenja okvirnog sporazuma i predlog odluke o izmeni odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju Beograda, saopšteno je iz Skupštine grada.

Na dnevnom redu će se naći i predlog odluke o izmeni odluke o lokalnim komunalnim taksama, predlog cenovnika usluga organizacionih jedinica Gradske uprave Grada Beograda, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja za 2021. godinu za JKP „Gradska čistoća“ (četvrta izmena i dopuna), te izmena Plana detaljne regulacije za komercijalnu zonu zapadno od Ibarske magistrale opština Čukarica za Blok 1.

Takođe, odbornici će razmatrati i o izmenama i dopunama osnivačkih akata jednog broja ustanova kulture, a takođe i o odluci o uspostavljanju saradnje između Grada Beograda i Atine u Grčkoj, kao i o dopunama odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja i izmenama i dopunama odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite.

Na dnevnom redu je, između ostalog i predlog odluke o određivanju akustičkih zona na teritoriji Beograda, kao i predlog odluke o izmeni odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji Beograd.

Kako je navedeno, sednica će se održati u velikoj sali u zgradi Narodne skupštine Srbije u Kralja Milana, s početkom u 10 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.