U trendu

Predavanje o svesti i slobodnoj volji održano u PTT muzeju u Beogradu

Predavanje „O svesti i slobodnoj volji: od nauke do duhovnosti“ održano je večeras u Muzeju Pošte Srbije (PTT) u Beogradu, a profesor beogradskog Elektrotehničkog fakulteta Dejan Raković govorio je o tome kako kvantna fizika utiče na svest.

Raković je rekao da nauka i duhovnost nisu udaljene kao što se misli, već se u velikoj meri preklapaju.

„To je moguće jer je kvantna fizika veoma napredovala, a pritom su i istraživanja svesti sve intenzivnija. Takodje i istraživanja na nivou psihosomatike utvrdjuju različite metode bazirane na svesti“, rekao je Raković.

On je dodao da je zbog toga transpersonalnost jako bitna u medjuljudskim komunikacijama.

„Duhovnost omogućava naše rasplitanje na nivou kolektivne i individualne svesti, a i svest i molitva su u osnovu kvantnog fenomena“, kazao je Raković na predavanju u okviru ciklusa tribina „Kultura putem pošte“.

Kustos u PTT muzeju Željko Sarić rekao je da je ovo prvi put da se problemima svesti i slobodne volje pristupa iz ugla kvantno-informacionih tehnologija.
„Iz ugla kvantne fizike i mehanike tretiraju se problemi svesti i slobodne volje. Taj ugao je specifičan, s obizirom na to da nije reč o psihologiji, već o egzaktnim naukama“, rekao je Sarić.

Sarić je najavio da će se na sledećem predavanju govoriti o kvantnoj medicini i pokazati kako na kvantnom nivou mogu da se vide psihosomatske promene u organizmu.

Ceo VIDEO materijal možete da pronađete OVDE

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.