Predlažu izmene zakona: Na radnom mestu do 70. rođendana?

Radni vek u Srbiji mogao bi biti produžen do navršenih 70 godina života, za one koji to žele, ako se usvoji inicijativa za izmenu Zakona o radu, koju su prihvatili eminentni stručnjaci na savetovanju o aktuelnim pitanjima savremenog zakonodavstva u Budvi, piše „Politika“.

Zaposleni bi, naime, mogao da ostane u radnom odnosu još pet godina posle ispunjenja uslova za starosnu penziju ako to sam želi i ako postoji potreba poslodavca za njegovim radom, rečeno je na savetovanju, završenom u petak, koje je organizovao Savez udruženja pravnika Srbije i Republike Srpske.

Predlog da radni odnos ne mora da prestane po sili zakona sa 65 godina života, već da se ta granica može pomeriti do 70. rođendana, biće upućen nadležnim ministarstvima koja su ovlašćena da Vladi Srbije predlože izmene i dopune Zakona o radu, o čemu bi na kraju odlučila Skupština Srbije, dodaje list.

(Tanjug)

5 komentara
 1. Marta

  pored uranijuma,prljavih reka,nataliteta ono sto srbe moze jos da ubije je zakon o radu. oni nece stati dok se radni vek ne produzi do 95god

 2. Anonimni

  Montaža za ne radnike, radnici to ne mogu doživeti. Svako iole normalan da se smanjenjem radnog staža postiže veća uposlenost radnika, bolja produktivnost, manji odliv mladih van zemlje i t d. Ali treba neko da ima (mu) da kaže NE EU mi ne ćemo prihvatiti ove uslove zato što ugrožavaju našu naciju i.

 3. Anonimni

  Savez udruzenja pravnika Srbije i Republike Srpske savetuje se u Budvi? otkud da nije na Maldivima ili Floridi. Kakvo mesto i sastav takvi i zakljuci i predlozi.

 4. egzistencija

  „od kolevke pa do groba neka traje radno doba…“

  1. Pepe le pju

   Babe i dede na posao da bi unuci na miru mogli da se šibaju u venu ili nos ako već nisu zapalili za dojčland…

Napišite komentar