Predsednik opštine podneo ostavku zbog seks skandala

Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović podneo je juče ostavku na tu funkciju i mandat vratio Stranci demokratske akcije (SDA) Sandžaka, nakon što su se u javnosti pojavili snimci, okarakterisani kao „porno skandal u opštini Sjenica“.

„Duboko poštujući moralna načela SDA Sandžaka, stajući u njihovu zaštitu, podnosim ostavku i svoj mandat vraćam Stranci demokratske akcije Sandžaka. Ističem da su svi kompromitujući snimci koji su se pojavili na nekim medijima i društvenim mrežama proizvod montaža i imaju za cilj urušavanje moje ličnosti i Stranke demokratske akcije Sandžaka“, rekao je Mujović u izjavi za portal SNews.

On je naveo da je bio godinama izložen linču i kampanji od strane pojedinih medija i na društvenim mrežama, a usled sprege raznih kriminalnih, političkih i drugih organizacija koje pokušavaju da mu, kako je naglasio, uruše lični, politički, profesionalni i svaki drugi ugled i kredibilitet.

U javnosti su se prethodnih dana pojavili eksplicitni snimci seksa, a na njima je, navodno, Mujović sa jednom opštinskom službenicom.

Nakon njegove ostavke, lokalni portali pisali su i da je žena sa snimka u policiji ispričala da joj se on duže vremena udvarao i da ju je ucenjivao, obećavajući joj rukovodeće mesto u jednoj lokalnoj ustanovi.

Mujović je rođen 1965. godine. Završio je Mašinski fakultet na Univerzitetu u Prištini 1993. godine.

(FoNet)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.