U trendu

Predsednik UNS osudio pretnje koje je Sarapa uputio Ivanoviću

 Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović osudio je danas pretnje upućene voditelju Ivanu Ivanoviću od strane novinara Predraga Sarape, navodeći da nikakve uvrede ne smeju biti izgovor za pretnju nasiljem.

„Udruženje novinara Srbije principijelno osudjuje svaku pretnju nasiljem, bez obzira na to da li je upućena novinarima ili je upućuju sami novinari. Ivan Ivanović je napadao UNS i ima običaj da vredja novinare, ali se nikako ne može uvredom opravdati stravična pretnja koju mu je uputio Predrag Sarapa“, rekao je Radomirović, a saopštio UNS.

Voditelj na televiziji NovaS Ivan Ivanović izjavio je ranije danas da je zbog pretnji koje mu je uputio voditelj Jutarnjem programa na televiziji Pink Predrag Sarapa podneo prijavu policiji i tužilaštvu.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković uoči otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, izjavio je da „da nije Stefana Nemanje, mi danas ne bismo bili Srbi, ne bismo se prezivali na ‘ić’ „, nakon čega je Ivanović na svom nalogu na Tviteru napisao „Sarapa nije Srbin?! U šoku sam!“.

Ivanović je zatim na Tviteru naveo da ga je Sarapa zvao i da ga je u SMS prepisci vredjao, ali da je sve eskaliralo pretnjom Sarape na toj društvenoj mreži.

„Odbraniću čast krvlju“, napisao je Sarapa Ivanoviću na Tviteru, uz izvinjenje svom pokojnom ocu „što ga vredja klovn i majmun Ivan Ivanović, dvorska luda, da mi Sarape nismo Srbi“.

Sarapa je za UNS odbacio da je pretio Ivanoviću, navodeći da je reč o obrnutoj situaciji i da je sve izvučeno iz konteksta.

„Tvitovanje Ivanovića je direktan poziv na linč. Šest godina me ponižava i vredja u svojim emisijama i javnim nastupima“, izjavio je Sarapa i dodao da je pomenuti odgovor Ivanoviću zapravo „njegov poziv Ivanoviću da krvlju dokažu ko ima više srpskog u sebi“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.