U trendu

Preminuo Dušan Mitrović, direktor Dan Grafa i jedan od osnivača lista Danas

Direktor firme Dan Graf i jedan od osnivača i vlasnika lista „Danas“ Dušan Mitrović preminuo je u Beogradu u 70. godini, nakon duge i teške bolesti.

Na mestu direktora Dan Grafa, kao izdavača lista Danas, nalazio se od druge godine njegovog postojanja, odnosno od 1998. godine.

Rodjen je 1950. u Kraljevu, diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Profesionalnu i političku karijeru je započeo u Savezu socijalističke omladine Jugoslavije, gde je izmedju ostalog bio i na funkciji potpredsednika Saveza socijalističke omladine Srbije.

U nekoliko navrata je bio sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije, nakon čega je učestvovao u osnivanju a potom bio i potpredsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost.

U medijskom biznisu je prvo radio u dnevnom listu Borba u vreme kada je glavni i odgovorni urednik bio Stanislav Staša Marinković. U Borbi se bavio plasmanom i prodajom lista, što je prve godine radio i u Danasu u ulozi zamenika direktora.

Iz Borbe prelazi u Našu Borbu gde je bio direktor prodaje, potom sa grupom novinara osniva dnevni list Danas.

Zaslužan je za razvoj ulične prodaje novina, a potom i novih alternativnih distributivnih mreža iz koje su nastala brojna, medju njima i trenutno najjača preduzeća za distribuciju štampe u Srbiji.

Sahrana će biti održana u njegovom rodnom mestu Cvetke kod Kraljeva, u četvrtak 22. oktobra u 13.00 sati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.