U trendu

Približavamno se polovini vakcinisanih građana u Beogradu

BEOGRAD – Broj vakcinisanih u Beogradu se približava magičnom broju od 50 odsto punoletnih građana, a 40 procenata ih je već revakcinisano, izjavio je danas Zoran Bekić, koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu.

On je gostujući na TV Vesti ocenio da je pad broja novozaraženih koronom direktna posledica vakcinacije i da građani poštuju preporuku Kriznog štaba da se vakcinišu.

„Do juče, u RS je imunizovano 40 odsto građna, odnosno 2,37 miliona osoba. Približavamo se čarobnoj granici od tri miliona. Revakcinisno je 32 odsto populacije“, rekao je Bekić.

On je naglasio da je Beograd najviše odmakao sa procesom imnunizacije.

„To je već 48 odsto. Fali nam još nekoliko desetina hiljada sugrađana, pa ćemo doći do te magične brojke od 50 odsto, jer više do 40 odsto ih je već revakcinisano“, rekao je Bekić.

Precizirao je da je u gradskim opštinama Savski venac i Stari grad dve trećine građana vakcinisano, a među najstarijima je to 86 odsto njih dobilovakcinu.

„Na Beogradskom sajmu je za 122 dana kolikoradi taj punkt dato 342.000 doza, od čega skoro 150.000 drugih doza“, precizirao je Bekić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.