U trendu

Prioritet gradske vlasti da pripremi Beograd za jesen i zimu

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je najvažniji zadatak gradske vlasti da pripremi prestonicu za predstojeću jesen i zimu.

Na pitanje novinara šta će biti prioritet novoj vlasti kada je reč o projektima u Beogradu, Šapić je kazao da je najvažniji zadatak da se komunalne službe, javni prevoz i energetski sistem pripreme za jesen i zimu.

„Prioritet je da toplane budu spremne, kako bi tokom zime bili topli domovi, škole, vrtići. Nećemo moći ta pitanja da rešavamo sami, rešavaće se i na nacionalnom nivou“, rekao je Šapić posle preuzimanja dužnosti od dosadašnjeg gradonačelnika Zorana Radojičića u Starom dvoru.

Šapić je naveo da ne može još da govori o konkretnim projektima koji će se sprovesti u Beogradu, ali da je u planu da se reši pitanje glavne autobuske stanice u prestonici.

„Autobuska stanica kasni 3,4 godine i to ćemo pokušati da rešimo u najskorijem periodu, da vidimo koji su uslovi potrebni da bismo preuzeli od BAS-a, da im se isplate troškovi koje su imali, jer oni nisu ispunili te uslove ugovora po kojiima se dobili parcelu, a trebalo je da izgrade autobusku stanicu“, naveo je gradonačelnik.

Na pitanje da li će u narednom periodu sarađivati sa opozicijom, Šapić je ponovio da će njegova vrata biti otvorena za sve i da će prihvatiti predloge opozicije koji imaju smisla.

„Nemam nikakav problem da pohvalim svaku dobru stvar koja potiče od opozicije a nije politikanstvo“, kazao je Šapić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.