U trendu

Pripadnici VS najbolji srpski takmicari na BG maratonu

BEOGRAD – Najuspešniji domaći takmičari u muškoj konkurenciji na 35. Beogradskom maratonu, odžanom danas u prestonici, bili su potpukovnik Nenad Milosavljević iz Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba Vojske Srbije i vodnik Đuro Borbelj iz Prve brigade Kopnene vojske.

Potpukovnik Milosavljević je u ukupnom plasmanu zauzeo šesto mesto u trci na 42 kilometra, dok je vodnik Borbelj na cilj polumaratona stigao četvrti sa 12 sekundi zaostatka za osvajačem bronzane medalje i četiri minuta zaostatka za pobednikom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Rezultat pripadnika Vojske Srbije na najmasovnijem sportskom takmičenju u našoj zemlji govori o visokom nivou fizičke spremnosti i požrtvovanja budući da su i Milosavljević i Borbelj iza sebe ostavili i brojne profesionalne atletičare“, poručuju iz ministarstva.

Na ovogodišnjem Beogradskom maratonu, u trkama na 42 i 21 kilometar, učestvovalo je gotovo 170 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dok je više od 150 kadeta i učenika vojnih škola pomagalo u organizaciji dežurajući na okrepnim stanicama duž takmičarske staze.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.