U trendu

Priznanja pripadnicima MUP-a za Najplemenitiji podvig godine

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su se u 2016. godini istakli plemenitim i humanim delima danas su u Skupštini grada uručena priznanja za „Najplemenitiji podvig godine“, saopštio je MUP.

U tradicionalnoj akciji „Večernjih novosti“ nagrada za najplemenitiji kolektivni podvig uručena je pripadnicima kraljevačkog Odreda Žandarmerije koji su, odvajajući od ličnih primanja, kupili stan porodici kolege Stevana Sinđelića, koji je 2014. godine ubijen na dužnosti u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Dobitnici specijalne plakete za najplemenitiji podvig su vatrogasci Ivan Perišić i Slobodan Kotur, koji su u aprilu prošle godine spasili porodicu Ivanović iz požara. Vatrogasci su, pre nego što je vatrena stihija progutala zgradu, evakuisali 12 osoba, među kojima i jednu bebu i petogodišnje dete.

Ovo priznanje dodeljeno je i policajcima iz Varvarina, Slavoljubu Anđelkoviću i Dejanu Stojanoviću, koji su iz nabujale Morave izvukli i spasili dvadesetčetvorogodišnjeg mladića.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković istakla je po dodeli priznanja da je Ministarstvo ponosno na svoje heroje, velike ljude, koji ponosito i profesionalno služe svojim građanima, ne mareći za svoje živote.

„Hrabri i nepokolebljivi policijski službenici i vatrogasci zaslužuju veliko poštovanje“, naglasila je Popović Ivković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.