U trendu

Pronađena ukradena statua Milice Rakić

BEOGRAD – Statuu Milice Rakić, nastradale devojčice u bombardovanju NATO koja je nestala pre nekoliko dana iz Tašmajdanskog parka, pronašli su jutros u jednom beogradskom parku radnici JKP „Zelenilo Beograd“.

Vandali koji su uklonili statuu nisu uspeli da je unište, navodi se u saopštenju Gradske uprave i dodaje da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je statua pronađena.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Vučić je rekao da će lično od svoje plate finansirati restauraciju statue i njeno vraćanje na spomenik deci ubijenoj u NATO bombardovanju.

Statuu će restaurirati „Livnica Jeremić“ koja je i prvobitno izlila statuu, navodi se i dodaje da se u narednim danima očekuje da statua bude restaurirana i vraćena na svoje mesto.

Vesić je u ime Grada Beograda zahvalio predsedniku koji je odlučio da svoj novac donira za restauraciju spomenika.

Vesić je istakao da je spomenik Milici Rakić svedočenje o najstrašnijim događajima koji su se desili tokom bombardovanja zbog kojeg je, podsetio je, nastradalo više hiljada ljudi među kojima i nekoliko desetina dece.

U saopštenju se dodaje da je Milica Rakić simbol bezumnosti tog čina, kao i stradanja druge dece, te da ovaj spomenik zbog toga ima posebnu težinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.