U trendu

Protest ispred opštine Vračar zbog urušavanja u Vidovdanskoj

BEOGRAD – Predstavnici dela opozicije i udruženja građana protestovali su danas ispred opštine Vračar zbog urušavanja stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici i zatražili ostavku zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i nadležnih za izdavanje građevinske dozvole i privođenje odgovornih za urušavanje zgrade.

Okupljeni su, takođe, zatražili i da se utvrdi ko su pravi investitori i kakve su, kako kažu, njihove veze sa Vesićem i rukovodstvom SNS na Vračaru.

Generalni sekretar SDS i predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ Konstantin Samofalov kazao je da je prošlo 15 dana od urušavanja zgrade u Vidovdanskoj, a da javnosti nije poznato ko stoji iza investitora koji, kako kaže, ima osnivački kapital od 1.000 dinara i čiji su računi u blokadi.

„Postavljamo pitanje policiji zašto još uvek nisu privedeni odgovorni za urušavanje te zgrade i zašto nisu ispitali mogućnost da je namerno srušena jer nešto nije u redu ako se umesto zgrade sa šest stanova najavljuje zidanje nove sa 16 stanova“, rekao je Samofalov i dodao da će se okupljati ispred Opštine do ispunjenja zahteva.

Predstavnik Građanskog demokratskog foruma Rade Veljanovski je rekao da ono što se dešava na opštini Vračar nije slučajnost već zakonitost i da je bilo još „suludih ideja“, kao što je da se izgradi Gondola na Kalemegdanu, višespratnica u bloku 37….

„To su sistemske greške, u ovom gradu mora da se zna šta ne sme da se dira, šta mora da se čuva i ostane kako je bilo, i gde i šta može da se gradi“, rekao je Veljanovski.

Predsednik Nove stranke Aris Movsesijan primetio je ironično da su SNS i Goran Vesić rušenjem počeli kampanju za beogradske izbore.

„Ovo im je prvi politički potez pred izbore, da Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove pretvore u sekretarijat za rušilačke poslove“, rekao je Movsesijan.

Protest ispred opštine Vračar organizivali su koalicija „Oslobodimo Vračar“, Udruženje „Topolska“, Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka, Koalicija „Tolerancija“, GDF, PSG i Dosta je bilo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar