U trendu

Protest migranata u Beogradu: Zaustavljen saobraćaj, napad na radnike Info parka

Protest u centru Beograda okončan je međusobnim koškanjem i odlaskom jedne grupe ka mađarskoj granici.

Kako javlja reporter Tanjuga s mesta zbivanja, migranti su šetnjom po kolovozu blokirali saobraćaj nezadovoljni zato što ne mogu da pređu granicu s Mađarskom.

Do sukoba je došlo pošto je jedna grupa odbila da se pridruži protestu i odbije pomoć u hrani koju je dobila od Info-parka.

Grupa od oko 300 migranata zatim je pešice krenula preko Novog Beograda ka severu Srbije, a trenutno se nalazi u Zemunu, gde ih prati policija.

Protest je počeo oko osam satiu parku kod Glavne autobuske stanice, a posle devet sati jedan deo migranata odlučio je da pešice krene ka mađarskoj granici kako bi protestovali zbog protivljenja Mađarske tome da migrante slobodno pušta na svoju teritoriju.

Kako su rekli u Info-pultu na autobuskoj stanici, nakon nekog vremena grupa migranata je krenula ka granici, ali su se kod Nemanjine ulice okrenuli i vratili u park, gde su napali drugu grupu koja je ispred Info-pulta čekala hranu.

„Oni su se vratili i napali grupu koja je mirno stajala u parku jer nije htela da krene sa njima. Povređenih nema, ali je bilo veoma napeto. Policija je morala da interveniše i da ih razdvaja“, rekli su u Info-pultu i dodali da su aktivisti nekih nevladinih organizacija „potpirili“ migrante da krenu ka Mađarskoj.

Zbog tih dešavanja, Info-pult je privremeno zatvoren, a biće ponovo otvoren u 13 sati, kada će migrantima biti podeljen ručak.

Sada u je parku i okolnim ulicama prisutna policija, a zbog protesta saobraćaj u Karađorđevoj ulici privremeno je bio zaustavljen.

U parku kod Beogradske autobuske stanice ponovo je situacija mirna, kao i prethodnih dana.

(Tanjug/Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)