Protest protiv bahatih vozača danas kod zgrade niškog suda

Gradjani Niša će ponovo danas, u 15 časova, protestovati zbog bahatih vozača i malih kazni za izazivanje saboraćajnih nesreća, na Sindjelićevom trgu, kod zgrade Osnovnog i Višeg suda.

Prethodna dva protesta bila su organizovana u Bulevaru Medijana.

Milan Miljković, jedan od organizatora protesta, napisao je na svom Fejsbuk profilu da će na gradjanskom protestu, čiji je nezvanični naziv „NišNaNoge“, biti zatražena promena važećeg zakona.

„Kozmetičke promene na čelu saobraćajne policije nisu donele promenu na bolje, naprotiv, svedoci smo ovih dana apsurdne i preterane ‘budnosti’ policije koja kao da nam poručuje ‘ovo ste tražili'“, naveo je Miljković.

On je takodje naglasio da skup nije stranački, niti je dosad bio.

„Protest je isključivo usmeren na pokušaj alarmiranja javnosti i ukazivanja na preku potrebu promene zakona i kaznene politike“, rekao je Miljković.

Poručio je gradjanima da su dobrodošli na protest i da nijedna stranka „pre, sada, niti posle“ gradjanima neće pomoći ako sami sebe ne umeju da zaštite.

Gradjani Niša organizuju proteste nakon što je, 4. januara, „audi“ na Bulevaru Medijana na trotoaru ubio pešake Andreja Prekljušaja (12) i Dejana Ilića (48).

Posle nesreće usledile su reakcije i Ministarstva unutrašnjih poslova i grada Niša.
Ministarstvo je smenilo načelnika Saobraćajne policije u Nišu Dejana Pešića i pooštrilo kontrole saobraćaja u gradu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je juče u Nišu da je saobraćajna policija u tom gradu, u četiri dana, otkrila 1.713 saobraćajnih prekršaja, medju kojima su i 22 vozača koja su vozila pod dejstvom alkohola.

Savet za bezbednost u saobraćaju Grada Niša najavio je postavljanje zaštitnih ograda i kamera na najprometnijim saobraćajnicama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.