U trendu

Prvaci OŠ „Isidora Sekulić“ dobili poklone od opstine

BEOGRAD – Prvaci Osnovne škole
„Isidora Sekulić“ dobili su danas od opštine Savski venac sportske đačke torbe sa priborom, u cilju da ih podstaknu na bolje učenje, a da roditeljima uštede budzet.

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović je zajedno sa članicom Veća GO SV Anom Marinković, podelio poklone prvacima OŠ i poželeo im dobrodošlicu u školske klupe.

Vidović je dodao da su ovogodišnji pokloni praktični i za mališane, ali i za roditelje.

„Obezbedili smo besplatan školski pribor, apsolutno prilagođen za prvi razred, naravno sve to u dogovoru sa učiteljima i učiteljicama“, rekao je Vidović koji je đacima poželeo srećan prvi dan škole i ostatak školovanja, i dodao da će opština Savski venac učiniti sve za generacije koje dolaze, kako bi im omogućili da budu lekari, profesori, zanatlije, političari i predsednici opština.

„Verujte, današnji dan ćete pamtiti ceo život i to vaši roditelji znaju. Kada dođete u neke godine u kojima sam ja, kada se suočavate sa svakodnevnim problemima u životu, hiljadu puta ćete sebi reći ‘da mi je samo da se vratim u prvi razred osnovne škole“, rekao je predsednik opštine Savski venac.

Vidović je istakao da je opština Savski venac ove godine izdvojila velika sredstva za ulaganje u obrazovanje, te da će nastaviti ulaganja na jesen i narednih godina.

Podsetio je da je veliki broj besplatnih aktivnosti organizuje opština, kao što su besplani kursevi za strane jezike, nagrade za vukovce i đake generacije, letnje igre na Savskom vencu i besplatne pozorišne predstave.

„Takođe, na jesen nastavaljamo sa besplatnim časovima stranih jezika za osnovce od prvog do četvrtog razreda, a naravno i za naše mlade od 15 do 30 godina“ rekao je Vidović.

On je pozvao prisutne da prate aktivnosti Opštine na njihovom sajtu, kao i da ih zaprate na društvenim mrezama „Instagram“ i „Fejsbuk“.
Direktorka škole Violeta Vukićević je istakla da je danas značajan dan za školu jer dolaze namlađi i najslađi prvačići.

„Škola je od opštine Savski venac dobila poklone kojima se prvaci raduju, a obezbeđeni su im i besplatni udzbenici od strane Ministarstva prosvete i oni potpuno spremni ulaze u jedan zanimljiv školski život“, rekla je direktorka.

Poželela je prvacima pre svega da budu radosni i da srećni krenu u novi školski život jer je to, kako kaže Vukićević, jedna prekretnica u njihovom dosadašnjem životu.

U okviru tradicionalne akcije darivanja đaka prvaka, ukupno 340 učenika u devet skola na Svaskom vencu će od opštine Savski venac dobiti poklone.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar