U trendu

Putevi BG: Rekonstrukcija Skadarlije još nije završena

BEOGRAD – Direktor JP „Putevi Beograda“ Slaviša Živković izjavio je danas da se rekonstrukcija Skadarlije obavlja u pet faza, a da su do sada završene samo tri i odbacio kritike televizije N1 da je već rekonstruisana kaldrma u lošem stanju.

Reagujući na prilog televizije N1, u kojem se ocenjuje da je kaldrma u Skadarliji u lošem stanju, Živković navodi da je televizija snimila kaldrmu postavljenu 1967. godine predstavljajući je kao novu i odbacio te kritike kao „laži“.

On je u izjavi Tanjugu naveo da je u prvoj fazi zamenjena kaldrma u delu Skadarske, od Ulice Strahinjića Bana do Gospodar Jevremove.

Kaldrma je zamenjena i u delu ulice od Simine do Despota Stefana, da bi bila zatvorena Ulica Strahinjića Bana od Francuske do Skadarske i pretvorena u trg.

Skadarska je uređena i na delu od Strahinjića Bana do Džordža Vašingtona, naveo je Živković.

Kako kaže, rekonstrukcija kaldrme od Simine do Gospodar Jevremove, kao i trotoara od Gospodar Jevremove do Strahinjića Bana, počeće u aprilu naredne godine.

Na jesen 2020. godine, u petoj fazi, biće rekonstruisana i pretvorena u pešačku ulicu Gospodar Jevremova od Francuske do Skadarske, ističe Živković.

„Ove faze rekonstrukcije su dogovorene sa ugostiteljima kako bi se Skadarlija uređivala, a oni mogli da rade. Tokom 2020. i 2021. godine biće uređene fasade u Skadarskoj ulici“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar