U trendu

Putevi prohodni, ali oprez zbog otapanja snega

Neočekivano visoke temperature za ovo doba godine, ove večeri, doprinose dobroj prohodnosti puteva u našoj zemlji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Ipak, upravo zbog toplog vremena dolazi do otapanja snega na pojedinim deonicama, a samim tim i do mokrih kolovoza, zbog kojih se vozačima savetuje veća opreznost za volanom.

Česte temperaturne promene dovode i do česte pojave odrona zemlje i kamena, pa se vozačima skreće pažnju najviše na deonice duž stenskih useka i klisura.

Saobraćaj je ove večeri umerenog intenziteta i odvija se bez većih gužvi i zastoja.

Putari vredno i intenzivno rade na čišćenju i popravljanju kritičnih deonica koje su se tokom ovih zimskih i ledenih dana oštetile,

dok na pojedinim nastavljaju sa započetim radovima, zbog toga, JP „Putevi Srbije“ podseća vozače na potrebu za većom pažnjom u vožnji uz strogo poštovanje saobraćajnih propisa, kako bi se omogućio bezbedan i siguran rad na tim deonicama.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Na teretnim terminalima se na graničnom prelazu „Batrovci“ na izlazu iz Srbije čeka se oko 180 minuta, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.