U trendu

PVC kante za individualna domaćinstva na Savskom vencu

BEOGRAD – Opština Savski venac u saradnji sa Gradskom čistoćom planira da tokom ove godine ponudi domaćinstvima koja imaju porodične kuće PVC kante za đubre kako bi im olakšala odlaganje klasičlnog komunalnog otpada i onog koji se reciklira.

Odnošenje otpada se sada odvihja putem klasičnih kontejnere postavljenih po ulicama, a opština će individualnim domaćinstvima ponuditi PVC kante zapremine 240 litara, zbog čega je pozvala sve zaniteresovane da pređu na zelene PVC kante da se jave na broj 011 2061 800.

Domaćinstvima koja se priključe zajedničkoj akciji opštine i Čistoće dobiće na kučnu adresu besplatno po dve PVC kante. Jedina obaveza korisnika će biti da kante određenim danima ostavljaju ispred svojih kapija kako bi radnici Čistoće mogli da ih isprazne.

Tehnologija odvoženja smeća putem PVC kanti znatno utiče i na smanjenje formiranja „divljih“ deponija u Beogradu, poboljšava organizaciju odnošenja smeća, omogućava sugrađanima sortiranje otpada, olakšava problem njegovog odlaganja ali i povećava količinu otpada koji ide na dalji proces reciklaže, što je od izuzetno velikog značaja za očuvanje životne sredine, ne samo Savskog venca, već i celog Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.